V mesecu novembru smo se pri Zajčkih v Sedražu posvetili kulinaričnim dejavnostim v okviru projekta "Turizem in Vrtec - Z Igro do Prvih Turističnih Korakov". Pod vodstvom škrata Zelenka smo raziskovali Sedraž s poudarkom na znamenitostih kraja in bogati kulinarični tradiciji. Pustolovščina je zajemala obisk kmetije Lapornik in mlina Damijana Kneza, kjer smo spoznavali pridelavo hrane ter mlinarstvo. Navdihnjeni z doživetim so si otroci ustvarili mini kmetijo v igralnici, kjer so se preizkusili v različnih kmečkih opravilih. Ob sodelovanju z babico Danico Debelak, izkušeno kuharico, smo raziskovali kulinariko v preteklosti, preizkušali stare recepte ter izdelali predpasnike in knjižico receptov. Vrhunec kuharskih delavnic pa je bila izdelava domačih jušnih rezancev, ki so postali edinstven kulinarični spominek.
Zajčki z Anjo Skarlovnik in Natašo Veršec Ljubej