Natisni

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU LAŠKO

Tudi letos bomo v Vrtcu Laško obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo otrokom in zaposlenim ponudili v vseh enotah vrtca. Naše mize bodo napolnile kakovostne lokalne dobrote: kruh brez dodatkov iz Pekarne Pistrinum d.o.o., cvetlični med iz čebelarstva Darje Šolar, mleko in maslo s kmetije Mateja Ključevška ter sveža jabolka od Jake Aškerca.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke ter širšo javnost o pomembnosti rednega zajtrkovanja, o vlogi in prednostih lokalno pridelane hrane ter o pomenu kmetijstva in čebelarstva. V ospredju so tudi spodbujanje gibanja, skrb za okolje ter odgovorno ravnanje z odpadno hrano in embalažo – vse z željo po oblikovanju zdravih in trajnostnih življenjskih navad.

Projekt usklajuje medresorska skupina pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v kateri sodelujejo tudi predstavniki različnih ministrstev, zbornic in strokovnih institucij.

Veselimo se prijetnega, okusnega in poučnega jutra, ki nas bo ponovno spomnilo na bogastvo slovenske lokalne hrane ter pomen zdravega načina življenja. 🍎🥛🍯🍞